Om du bor i Stockholm och jämföra priset för en golvslipning kommer du snart se att det finns lika många priser som företag. Det lönar sig visserligen att jämföra företagen mot varandra men det går även att pressa priset mer genom att bland annat planera golvslipningen i god tid.
För att locka till sig kunder är det vanligt med kampanjer och erbjudanden. Det finns företag i Stockholm som blivit (ö)kända för att hela tiden ha kampanjer. Det kan vara lockande att som kund få 20 % rabatt och i vissa fall betyder det även riktigt bra pris. Genom att vara medlem i flera kundklubbar och söka efter rabatter kan man få en hel del rabatt. Ibland kan det exempelvis finnas rabatter hos enstaka företag via medlemskap i bostadsrättsföreningen eller via ett fackförbund osv. Men gå inte på all reklam. En rabatt behöver inte betyda att något är billigt.
Vad är ”rätt” pris för en golvslipning i Stockholm? Generellt är det dyrare än på en liten ort då det mesta är dyrare i Stockholm. Men är det 100 kr eller 200 kr per kvadratmeter? Läs på och jämför priser från ett par företag för att därigenom skapa dig en bild kring vilka nivåer golvslipning kostar.
Som nämnts ovan är det inte ovanligt med kampanjer och visst kan det vara lockande med rabatt – men rabatt betyder inte alltid billigt. Jämför priser mot andra företag och om du vet ungefär vad ett korrekt pris är kan du lättare ställa företagens priser mot varandra.
Den allra viktigaste punkten är att ta in offerter från flera företag. Du hittar lätt ett tiotal relativt närbelägna företag i Stockholm som helt specialiserat sig på golvvård, golvslipning och golvläggning. Var noga och specialiserad i din offertförfrågan så att offerterna verkligen kan ställas mot varandra gällande priset.
Priset som företaget anger är nästan alltid efter ROT-avdrag. Ett avdrag som innebär att du får 30 % skattereduktion på arbetskostnaden. Kostar arbetet 1000 kr innebär det alltså att du bara betalar 700 kr. Det ska då framgå tydligt på offerten och fakturan hur stort ROT-avdrag man räknat med.
Det är alltid du som beställare som har ansvaret att kontrollera upp att du är berättigad att använda dig av detta avdrag. En regel är exempelvis att du maximalt får göra avdrag på en summa av 50 000 kr per år. Enklaste sättet att kolla hur man använt sig avdraget tidigare är att kontakta Skatteverket eller logga in på deras hemsida.